Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2010 22:50 - Писна ми да слушам колко тъп бил ЦЕЛИЯТ български народ!
Автор: summernightinaugust Категория: Забавление   
Прочетен: 2326 Коментари: 0 Гласове:
1




Телевизорът – най-неамортизираната вещ в домовете ни.

Аман от “високо интелигентни” журналисти, които смятат, че знаят верните отговори на всички въпроси.

Аман от тъпи предавания, които разискват дали предаванията в България са тъпи.

Аман от заучени фрази за това колко бил тъп българският народ. За imageсъжаление след Голямото крадене след 89-та, парите отидоха при  “Бай Ганьо” и всеки един от тях изпадна в самодоволно опиянение от това, колко долу би паднал за да отмъкне повече. Погрешно реши, че това го прави успял, умен, личен ерген!

Аман от бивши милиционери, сегашни телевизионери, чийто интерес започва и свършва с три главни софийски улици. А представата им за работен ден е разходка на скъпа играчка пак по Стъргалото.

Аман от големи шоумени, които набиха в главите на всички, че българите били прост народ и заради това трябва да им се дава “леб, боб и фолк”. Да, явно когато си закърмен така, оправия няма. Но за да не биеш на очи, започваш да разказваш, че го правиш “с отвращение”.

И така, поредното предаване, което обсъжда тъпите предавания в българския ефир. Из думите на един гост журналист, “будител на народа”:

Българите били тъпи, защото живеели в такива условия. Нямали пари, което моментално ги прави неспособни да бъдат естети. Единственото нещо, което би могло да провокира емоция у този човек е килограм кайма за 3,40лв. и “Напипай го” по радиото. Не можело да живееш в обикновен софийски квартал, да се прибираш докато прескачаш дупки по улиците и после да се възхищаваш на нещо възвишено.

А сега, защо това са пълни глупости.

Първо НИКОГА и никъде по света интелигенцията не се свързва с материално богатство. Интелигенцията е тази, която дърпа, бута и задава посоката на движение на цялото общество. Тя е тази, която се грижи за душата, а богатите за тялото. За хармоничното съществуване са нужни и двата компонента, но е уникално ограничено да се смесват. Учители, учени, писатели, интелектуалци… никъде по света тези хора не са заможните велможи, които могат да си позволят всичко. Господинът разсъждава на базата на неговия живот и заради това ще му простим. Но нека знае, поне занапред. Сега ми идва на ум – един Модилияни. Невероятен художник, живял в пълна мизерия. И уважаеми, усещал е много по-дълбоко живота около себе си, отколкото някой някога ще усеща.

Второ. В България всички виждаме у кого отидоха парите. Да видим. imageМоже би смятате, че някоя – изберете си която и да било фолк певица, разполагащ
а със средства, се качва в Мерцедеса си и се прибира у дома, сипва чаша червено вино и се наслаждава на Рахманинов!? Помислете пак.


Изберете друг известен богат българин. Изберете политик. И помис
лете imageпак. Не, уважаеми. Парите не са белег за култура. Нито са основа за изграждане на стабилна ценностна система. Парите са просто средство за да живеем доволно. Културата я търсете другаде.

Но вие не сте виновен. Твърдите, че телевизията няма как да оказва влияние върху манталитета на хората. Но сте израснали и сте формирали своя на базата на филмите и на популяризирането на Американската мечта. След 50-те години на миналия век, Америка тръгва след своята - къща, кола, пари в банката. Тя остави възпитанието, вярата, човечността, културата някъде зад себе си и тръгна след целта. Постигна я, но уважаеми, култура тук не търсете. Това е просто обикновена мода, която ще отмине с времето.
© 2010 Summer Night


Тагове:   телевизия,   народ,   медии,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: summernightinaugust
Категория: Забавление
Прочетен: 25074
Постинги: 7
Коментари: 3
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930